Mitch Wong A Foe wint Wiskunde olympiade
17 Aug 2014, 01:00
foto
De winnaars Moesha Breinburg, Nigel Stomp en Mitch Wong A Foe nemen hun prijzen in ontvangst.


Mitch Wong A Foe van de Salvatorschool heeft de Wiskunde olympiade gewonnen. Uit 23 finalisten werd hij de eerste. Hij ontving een laptop. Tweede werd Moesha Breinburg van de Mulo Kerklaan en op de derde plaats eindigde Nigel Stomp van de Berkenveldschool. Beiden ontvingen een Samsung Galaxy tab 4 tablet met bijbehorende hoes.

In het auditorium van Self Reliance werd zaterdag de Wiskunde olympiade 2014 afgesloten met de prijsuitreiking. De 23 finalisten kregen elk een medaille, een waardebon van SRD 100, een flashdrive van 8 gig en een geo driehoek.
De Salvatorschool, Berkenveldschool en Mulo Kerklaan kregen elk ook een schoolprijs. De Shri Vishnuschool en de Mulo Kerklaan kregen ook een prijs, omdat zij de meeste leerlingen in de top 23 hadden.

Aan de voorronde, de Faya Lobi wedstrijd, deden op 16 juni dertig
scholen uit stad en district mee. Uit de 791 deelnemende derdeklassers gingen 112 door naar de finale ronde, die op 19 juli was. Het is de tweede keer dat de commissie van de Surinaamse Wiskunde Olympiade deze activiteit voor de Mulo-scholieren heeft gehouden. Het ligt in de bedoeling in het schooljaar 2014-2015 de groep van leerlingen van de derde klas uit te breiden met de leerlingen van de vierde klas.

Ewald Levens, voorzitter van de Surinaamse Vereniging van Wiskunde- en Rekenleraren sprak zijn erkentelijkheid uit aan het adres van de commissie Wiskunde Olympiade, onder leiding van Irwin Hidalgo. Hij bedankte ook Self Reliance, Haukes Construction NV en de Staatsolie Foundation voor de ondersteuning waardoor mooie prijzen aan de winnaars konden worden overhandigd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May