Suriname Candied Fruits doet stap naar Canada
17 Aug 2014, 06:00
foto
Ron Bolman van de Canadese organisatie Ceso.


De in het district Saramacca gevestigde Suriname Candied Fruits NV (SCF) zet alle zeilen bij om in 2015 de Canadese markt te betreden met haar gekonfijte fruit. Het bedrijf heeft in de afgelopen drie maanden alle voorbereidingen getroffen om deze nieuwe markt te betreden.

Ruud Souverein, directeur van SCF, vertelt dat met een “zeer ervaren Canadees”, Ron Bollman, van de Canadese organisatie Ceso de verkenningen hebben geleid “tot zeer concrete contacten en gesprekken voor leveringen.” Hij is zeer te spreken over de mogelijkheden om te exporteren naar het “op één na grootste land ter wereld.”

Bij de verkenningen was snel duidelijk dat er goede kansen zijn voor gekonfijte fruit –sukade, papaya, ananas en gember- op de Canadese markt. “Dit soort producten kan Canada zelf niet produceren, omdat tropisch fruit nu eenmaal niet groeit in dat land,” legt Souverein uit.

SCF heeft alles ‘in place’, waarbij de kwaliteit, voedselveiligheid en continuïteit gegarandeerd zijn. Souverein hoopt dat zijn bedrijf een voorbeeld kan zijn voor andere bedrijven in Saramacca en de rest van Suriname. Hij heeft dan ook de kennis over zaken doen met Canada gedeeld met andere Surinaamse bedrijven. Daartoe is een seminar gehouden waarbij vier sprekers de kansen, de voorwaarden, de hulpmiddelen en de behoefte voor export van tropisch fruit en ander Surinaams voedsel uit de doeken hebben gedaan.

“Onze ervaring is dat Canada zeker gebruik wil maken van Surinaamse producten die voldoen aan de eisen. Het land wil exporteurs uit ontwikkelingslanden een goede kans bieden,” geeft Souverein mee. Zijn bedrijf streeft ernaar om in 2018 20% van zijn productie op de Canadese markt te hebben.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May