Verhouding bond en bestuur bij JTV verslechterd
15 Aug 2014, 23:00
foto


De verhouding tussen de personeelsbond van de Stichting Jeugdtandverzorging (JTV) en het bestuur staat op springen. Voorzitter Ronald Hooghart van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), de overkoepelende organisatie waar de bond onder valt, heeft minister Michel Blokland van Volksgezondheid een brief hierover geschreven. Het bestuur van de stichting is volgens Hooghart van mening dat “de bond reeds geruime tijd een trend heeft ingezet welke niet gericht is op een positieve ontwikkeling, het instituut Jeugdtandverzorging aangaande.”

Hooghart noemt deze aantijging gezocht, ondoordacht en ten hemel schreiend. Het bestuur geeft met deze benadering aan dat hij partijdig is. “Mogelijk zijn bepaalde elementen in het bestuur niet geschikt voor deze job”, schrijft hij. Volgens de vakbondsleider is het de bond die het instituut Jeugdtandverzorging steeds behouden heeft van ondergang.

'Slavendrijver'
Degenen die de leiding hebben bij de JTV zouden steeds voorbijgaan aan de praktische wenken van de bond voor het optimaliseren van de dienstverlening. Hooghart meent dat de directeur, die zes maanden terug is benoemd, geen affiniteit heeft met het instituut Jeugdtandverzorging. Deze directeur zou de Jeugdtandverzorging in de praktijk als concurrent beschouwen, zegt Hooghart. Zij vindt namelijk dat “jeugdtandverzorgers slechts in dienst moeten zijn van tandartsen.”

“De huidige directeur gedraagt zich niet als een manager die neigt naar ontwikkeling van het instituut, maar slechts een slavendrijver op koloniale wijze, die handelingen pleegt ver buiten de sociaal/maatschappelijke normen van de tijd”, staat in de brief aan Blokland.
Het personeel wordt op grimmige wijze benaderd, meent Hooghart. Onder andere is de politie op werknemers afgestuurd. Het bestuur heeft zonder afstemming te plegen met het personeel, partij gekozen voor de leiding van de JTV, concludeert Hooghart hieruit.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May