CBvS heeft tot juli voor US$ 90.9 miljoen geïntervenieerd
15 Aug 2014, 01:00
foto


De Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft tot en met juli dit jaar met US$ 90.9 miljoen geïntervenieerd. Vorig jaar is ruim US$ 245 miljoen besteed aan de ondersteuning van de koers. In 2012 was de interventie US$ 6 miljoen.

De president van de CBvS, Gillmore Hoefdraad, zegt aan Starnieuws dat geïntervenieerd is omdat de exportopbrengsten zijn teruggevallen. Er is minder valuta van vakantiegangers uit Europa binnengekomen in vergelijking met andere jaren. De vraag naar vreemde valuta stijgt door zware importen, inkopen voor het schooljaar en vakantiegangers die nu naar het buitenland vertrekken.

"Interventies zijn een doodnormale zaak. Dit gebeurt in elk land om vraag en aanbod met elkaar te matchen", legt Hoefdraad uit. Hij merkt op dat de bedragen waarmee de CBvS intervenieert niet geheim zijn. De bankpresident verwacht dat de druk op de koers geleidelijk aan zal afnemen. "Met het interventiebeleid garandeert CBvS de importen. Het is niet nodig om valuta op te potten, want de economische perspectieven zijn goed", benadrukt de monetaire autoriteit.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May