Meer ‘zicht’ in Witsanti
14 Aug 2014, 10:00
foto
De bewoners van Witsanti en Cabendadorp zijn onderzocht op hun gezichtsvermogen.


Het zicht van bewoners van Witsanti is verbeterd. De Nederlandse Stichting Zienderogen heeft 107 brillen verstrekt aan slechtziende bewoners van Witsanti.

De stichting heeft diverse dorpen bezocht, waaronder Moengo en omgeving en het Boven-Surinamegebied. In die gebieden heeft de stichting zo’n 500 brillen verstrekt. De organisatie helpt slechtzienden die het zich niet kunnen permitteren aan een bril. De mensen worden eerst onderzocht op hun gezichtsvermogen en als nodig krijgen zij een bril om beter te zien.

Op verzoek van de Stichting Witsanti Educatief Centrum is behalve Witsanti ook Cabendadorp bezocht. In drie dagen zijn 48 brillen verstrekt in Cabendadorp. “De mensen van Cabendadorp waren verrast,” zegt SWEC-voorzitter Bryan Swedo. “Wij hebben Cabendadorp ook meegenomen in het project, omdat wij een goede samenwerking met hem hebben.” Hij wijst erop dat zijn stichting niet alleen educatief bezig is, maar ook andere gebieden zoals de gezondheidszorg, bestrijkt.

Swedo is blij met het project en de samenwerking met de Nederlandse stichting. Hij “voelt zich lekker” dat ze de bewoners hebben kunnen helpen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May