Jongeren willen Moengo weer toerist-vriendelijk maken
14 Aug 2014, 06:00
foto
Vertegenwoordigers van het commissariaat Marowijne en van de stichting Yepi Marwina, nemen met twee leerlingen, een rustpauze op een van de twintig banken die officieel zijn overhandigd aan de gemeenschap van Moengo.


Jongeren van stichting Jepi Marwina hebben woensdag twintig zitbanken overhandigd aan de samenleving van Moengo. Deze zijn in het centrum van Moengo en langs de Lijnweg geplaatst. De banken zijn via districtscommissaris (dc) Theo Sondrejoe aan de gemeenschap overgedragen.

Projectcoördinator tevens voorzitter van de stichting, Stefanus Ligorie, zegt dat de banken bedoeld zijn om Moengo te verfraaien. Hij heeft dit project samen met samen met Valentino Nasa en Clifton Jongaman uitgevoerd. Moengo is als vroegere toeristisch trekpleister mede door de Binnenlandse Oorlog sterk achteruit gegaan. In de jaren tachtig stonden er reeds soortgelijke banken langs de weg. Er is ook rekening gehouden met de ruimtelijke ordening, zegt Ligorie. De banken dienen als rustplaats en helpen bijdragen aan het middagvertier. Het is eveneens onderdeel van een park dat verrijst in Moengo. Ligorie zegt dat de stichting meerdere projecten zal uitvoeren in het district. Het gaat om ontwikkelingsprojecten waarbij de gemeenschap er direct bij betrokken is.

Bij de overdracht waren naast dc Sondrejoe ook aanwezig enkele leerlingen van een basisschool van Moengo en de algemeen adviseur van de ABOP-jongeren, Joel (Bordeaux) Martinus. Voor dc Sondrejoe zijn deze banken welkom. Hij is blij met het initiatief van de stichting, die voornamelijk uit jongeren bestaat. Hij spreekt de hoop uit dat de gemeenschap goed gebruik maakt van deze banken. Dit project past geheel binnen het beleid van het district, stelt de dc.

Het project is gefinancierd door de Centrale Bank van Suriname en parlementariër Ronnie Brunswijk van Marowijne. Ligorie heeft samen met Martinus ook sportpaketten overhandigd voor OS Bambie en OS Santen.

Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May