Voetballen voor alle scholen en sportorganisaties in Para
14 Aug 2014, 04:00
foto
Twee jeugdigen krijgen voetballen uit handen van de jeugdparlementariërs van Para, Denzel Baisie en Monalisa Sabajo. (Foto: BIC-Para)


Het Platform van Buurtorganisaties heeft 420 voetballen verdeeld onder alle scholen en sportorganisaties in het district Para. De ballen zijn een schenking van de Nederlandse Ambassade aan het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. De jeugdparlementariërs van Para en de districtsleiding zijn ook betrokken geweest bij dit project.

Enetia Forster van het platform zegt dat de ballen sport en spel moeten bevorderen onder de jeugdigen, zodat zij hun talent optimaal kunnen ontwikkelen. “Jeugdigen kunnen zich zinvoller gaan bezig houden met sport en spel, zodat ze geen verkeerd pad kiezen”, zegt Forster.

Het platform opereert landelijk en wil een bundeling van alle buurtorganisaties in Suriname om meer sociaal-maatschappelijke activiteiten te organiseren. “De jaarlijkse activiteiten zoals de vakantie-instuif, vakantiescholen, educatieve dagtochten en jeugdkampen zullen opnieuw worden georganiseerd voor de jeugd van Para. Er zullen ook uitwisselingsactiviteiten zijn van de verschillende buurtorganisaties”, belooft Forster.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May