Certificaten voor jongeren uit het Speciaal Onderwijs
13 Aug 2014, 20:00
foto
Geslaagden van de training 'Fietsenreparateur' poseren met hun certificaat.


Vanmorgen heeft de WINgroep certificaten uitgereikt aan zestien jongeren die de training ‘Fietsenreparateur’ hebben gevolgd. Het gaat om twaalf jongens en vier meisjes van de Monkouschool en de Lion Jan Gruntjesschool uit Nieuw-Nickerie die iedere week naar de sociale werkplaats van de WINgroep kwamen om de lessen te volgen.

In de werkplaats leerden zij - in lessen van anderhalf uur - de fijne kneepjes van het vak van de trainer van het bedrijf ‘Fietsen in Suriname’. De leerlingen volgden de vakken verlichting, (de)monteren en algehele controle van de fiets. Ze hebben eerder deelcertificaten binnen- en buitenband plaatsen en trapas en trappers (de)monteren gehaald en ontvangen nu het derde deelcertificaat.

Volgens Rob Mooij, coördinator bij de WINgroep, hebben deze kinderen hem opnieuw verbaasd over de mogelijkheden die ze hebben. Hij roept de gemeenschap op om deze jongeren de gelegenheid te bieden, het geleerde toe te passen. “Veel mensen focussen te vaak op alles wat deze jongeren niet kunnen, in plaats van te kijken naar de vele mogelijkheden die ook zij hebben.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May