Dodelijke aardbeving schrikt Ecuador op
13 Aug 2014, 13:30
foto
Vier mensen zitten nog vast in de steengroeve na een aardverschuiving in de buurt van de Ecuadoriaanse hoofdstad Quito. (Foto: AFP)


Bij een aardbeving gisteren in Ecuador zijn ten minste twee mensen gedood en acht anderen gewond geraakt. De beving met een kracht van 5,1 heeft gebouwen laten schudden en heeft de mensen de straat opgestuurd.

Uit voorzorg heeft de belangrijkste luchthaven van Quito haar vluchten tijdelijk opgeschort. Delen van de stad waren gehuld in stof, die is vrijgekomen van de aardverschuivingen van de nabijgelegen steengroeven.

Onder de slachtoffers is een bouwvakker die bezig was met werkzaamheden aan een brug in Catequilla in de buurt van Quito. Het ander dodelijk slachtoffer is een vierjarig kind dat is bedolven onder vallende zakken rijst. Vier mensen worden nog vermist in een steengroeve in hetzelfde gebied nadat de beving een aardverschuiving veroorzaakte. Een andere aardverschuiving heeft een voertuig op een weg ten noorden van de stad verzwolgen, maar de bestuurder kon ongedeerd ontsnappen.

Volgens de Amerikaanse Geological Survey was het epicentrum van de aardbeving 23 kilometer ten noordoosten van Quito op een diepte van 7,7 kilometer. Ecuador is gevoelig voor aardbevingen. Het land ligt langs de zogenaamde Ring van Vuur, een hoefijzervormige, seismisch turbulent gebied in de Stille Oceaan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May