Presentator Bobby Doerga betreurt incident na uitzending
13 Aug 2014, 00:00
foto


Presentator Bobby Doerga van 'Achter het Nieuws' op STVS betreurt het dat na de uitzending dinsdagavond een heftige woordenwisseling ontstond tussen de assembleeleden Rashied Doekhie (Mega Combinatie/NDP) en Asiskumar Gajadien (Nieuw Front/VHP). Zij waren samen met hun collega Carl Breeveld (DOE) te gast in het programma, waar de gemoederen enigszins verhit raakten. Aan de orde waren de verrichtingen van vier jaar regering.

Gajadien zegt aan Starnieuws dat Doekhie hem dreigde te slaan. "Ik heb hem toen gezegd dat ik geen Brunswijk ben. Ik trap je in elkaar", zegt Gajadien. In de uitzending vroeg Doekhie hoe Gajadien zijn huis heeft gebouwd. Het assembleelid merkte op dat hij geen crimineel is. Deze discussie ging na de uitzending verder. "Er zijn over en weer scheldwoorden gebruikt. Dit gebeurt ook in de vergaderingen van De Nationale Assemblee en daarna. Het programma vormde geen uitzondering", stelt Doerga. Hij vindt het jammer dat het op deze manier aan toe is gegaan.

Doekhie meent dat de zaak zwaar wordt overdreven. Hij was niet van plan om Gajadien te slaan. "Wij waren in een discussie. De anderen hebben ons uit elkaar gehaald omdat de woordenwisseling te heftig werd, maar niet omdat ik wilde vechten. Ik schrik ervan als ik hoor wat ervan gemaakt wordt", merkt Doekhie op. Gajadien stelt dat Doekhie zijn integriteit in diskrediet wilde brengen door een persoonlijk aanval over zijn huis. Doerga zegt dat vaak na het programma gediscussieerd wordt, maar nu moesten de twee assembleeleden apart naar hun wagen worden begeleid.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May