VS schenkt US$ 25.400 voor terugdringen hiv/aids
13 Aug 2014, 04:00
foto
Amerikaanse ambassadeur Jay Anania (midden) met vertegenwoordigers van organisaties die zich inzetten voor terugdringen hiv/aids.


Drie organisaties hebben geld gekregen om hun werk rond het terugdringen van hiv/aids voort te zetten. Dinsdag tekende de Amerikaanse ambassadeur Jay Anania de intentieverklaringen met de organisaties voor de Pepfar Small Grants Program 2014.

De organisaties die dit jaar in aanmerking zijn gekomen voor een subsidie, zijn de Suriname Business Coalition Against HIV & AIDS, de Stichting Liefdevolle Handen en de Medical Mission Primary Health Care Suriname. Dit programma is door de VS in het leven geroepen om de verspreiding van hiv en aids in het Caribisch gebied te minimaliseren.

Elke organisatie heeft een unieke doelgroep en aanpak.
De Suriname Business Coalition tegen HIV & AIDS krijgt US$ 10,000.00 voor de uitvoering van het programma 'Peer Educators SBS'. Vier leden zullen informatie en educatie geven over hiv/aids aan de medewerkers, waarbij de nadruk zal worden gelegd op het verminderen van stigma en discriminatie en het tegengaan van gendergerelateerd geweld.

De Medische Zending Primary Health Care Suriname heeft voor het project 'Would you still love me if you knew I was infected' een bedrag van US$ 8,050 toegekend gekregen. Dit project zal worden uitgevoerd in het binnenland om de bewoners te motiveren zich te laten testen. Tegelijkertijd zal voorlichting over hiv/aids gegeven worden, met de nadruk op een verantwoorde reproductieve levensstijl.

De Stichting Liefdevolle Handen zal zich richten op de jeugd en de vrouwen in het district Sipaliwini en in Paramaribo. Voor dit project is US$ 7,439.32 gereserveerd. Xiomara Grootfaam, Public Relations Officer van de stichting, zegt vooral het op na houden van een 'gezonde levensstijl' te promoten. "Voorlichting geven over hiv/aids is nooit te veel, integendeel", meent Grootfaam. Het accent ligt vooral op de jeugd, waarbij 'peer educator trainingen' zal worden verzorgd.
De organisaties kunnen bij de uitvoering van de projecten ook voor advies bij het ministerie van Volksgezondheid terecht. Het is belangrijk dat de organisaties en de overheid gezamenlijk het uitgestippeld beleid uitvoeren.

Danielle Atmopawiro
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May