Vijf jaar geëist in berovingszaak
12 Aug 2014, 10:00
foto


Officier van justitie, Shanta Mahadew, heeft op de rechtszitting maandag tegen de verdachten MP en DV, elk vijf jaar celstraf geëist voor het plegen van een beroving op 1 juli vorig jaar. Bij de beroving is FW, die ook ter plekke was, omgekomen.

De benadeelde verklaarde dat hij een afspraak had met DV, want hij zou haar geld lenen. Hij reed naar het adres en DV nam plaats in het voertuig. De vrouw vroeg hem naar een woning te gaan, waar zij bezig was te koken. Er kwamen ineens twee mannen binnen, terwijl de benadeelde bezig was met de transactie. MP was gewapend met een vuistvuurwapen en zijn neef FW vroeg de benadeelde wat hij deed met zijn vrouw DV. Hij raakte in een worsteling met beide mannen. Zijn tas met US$ 4100 en een bedrag in SRD werden hem afhandig gemaakt. Daarna hoorde de benadeelde drie schoten.

FW werd met een schotverwonding aan de Rattanweg uit het voertuig gedumpt, waar hij het leven liet. MP had verklaard dat hij door FW was benaderd voor een drugsdeal. Zij zouden zich schuil houden in een kamer. De benadeelde zou met cocaïne komen en die zouden zij buitmaken, terwijl DV hem aan de praat zou houden. De benadeelde verklaarde niks van de drugsdeal af te weten. Ook DV zegt niet op de hoogte te zijn hiervan en verklaarde dat het slechts om het lenen van geld ging. Op 27 oktober wordt de behandeling van deze zaak voortgezet.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May