Haïtiaanse bende bevrijdt gevangenen
11 Aug 2014, 12:00
foto


Een gewapende bende heeft een gevangenis in Haïti aangevallen en een onbekend aantal gevangenen bevrijd. In de Croix-des-Bouquets gevangenis zaten voor de aanval van zondagochtend meer dan 800 gedetineerden.

De actie van de bende heeft paniek veroorzaakt in het gebied rond de hoofdstad Port-au-Prince, waar de gevangenis is gevestigd. "We hoorden veel geweerschoten, en we zagen mensen in alle richtingen rennen," vertelde een winkelier in de nabijheid van de gevangenis aan het persbureau AFP.

Onder degenen die zijn ontsnapt, is Clifford Brandt. Hij komt uit een rijke Haïtiaanse familie en wordt beschuldigd van ontvoering. "Het was een spectaculaire ontsnapping. Er was geen gevecht. Zo’n honderd gevangenen vluchtten de gevangenis uit”', vertelde een Haïtiaanse parlementariër aan journalisten. Premier Laurent Lamothe heeft het gebied na de inval bezocht, maar maakte geen opmerkingen.

De Croix-des-Bouquets gevangenis werd in 2012 gebouwd met Canadese gelden voor de wederopbouw. Haïti werd in 2010 verwoest door een aardbeving. Volgens de Wereldbank is Haïti het armste land op het westelijk halfrond en één van de armste landen in de wereld.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May