Bouterse: NDP zal weer vijf jaar regeermacht hebben
11 Aug 2014, 03:00
foto
NDP-voorzitter Desi Bouterse toont met het opsteken van zijn hand dat zijn partij de komende vijf jaar weer regeermacht zal hebben.


De voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP), president Desi Bouterse, zei bij de start van de verkiezingscampagne zondag in Nickerie dat de komende vijf jaar zijn politieke organisatie weer de regeermacht zal hebben. Hij beloofde verder te zullen gaan met het sociaal akkoord. Bouterse heeft minister Andy Rusland van Financiën gevraagd om na te gaan of er ruimte is om de kinderbijslag van SRD 30 verder op te trekken naar SRD 50. De bewindsman moet ook doorrekenen wat het kost om de Algemene Oudedags Voorziening van SRD 525 op te voeren naar SRD 600.

Bouterse zei dat hij in oktober het antwoord zal hebben, wanneer de minister alles doorgerekend heeft. Bij de start van de verkiezingscampagne waren de ministers Rusland, Edmund Leilis, Soeresh Algoe, Steven Relyveld, Ismanto Adna en Winston Lackin ook aanwezig. Bouterse heeft het partijgebouw van de NDP in Nickerie officieel in gebruik genomen.

De NDP-voorzitter benadrukte dat de regering diverse verworvenheden op haar naam heeft staan. De beelden die vertoond werden, zijn volgens hem slechts een fractie van wat er allemaal gerealiseerd is. "Er zijn zoveel bruggen gebouwd in het binnenland, er zijn zoveel wegen begaanbaar gemaakt, mensen hebben na meer dan 70 jaar eindelijk water uit de kraan. Er wordt behoorlijk aan de weg getimmerd. De NDP gaat een grondige campagne voeren; niemand zal onderschat worden. We zullen niet zeggen dat wij de verkiezingen al hebben gewonnen, dat zullen wij zeggen wanneer er geteld is. Dan zal de vraag gesteld worden, met hoeveel hebben we de verkiezing gewonnen", zei de NDP-voorzitter.

De leider van de 'paarse partij' riep zijn achterban op om alle kleine ruzies aan de kant te zetten om de volle overwinning te behalen. Bouterse zei dat het er goed uitziet en de partij veel versterking heeft gekregen. Mensen uit andere politieke partijen sluiten zich aan bij de NDP. Bouterse besloot zijn speech met het uitsteken van zijn hand. Zijn vijf vingers symboliseren de komende vijf jaren, waarin de NDP weer het land zal regeren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May