Samarja komt met milieunetwerk
09 Aug 2014, 22:00
foto


Binnen twee maanden zal het Suriname Environmental Network & Archive (SENA) een feit zijn. Het gaat om een netwerk website met archief voor alle natuur en milieu gerelateerde organisaties in Suriname. Stichting Samarja heeft SENA ontwikkeld.

Zo’n 35 natuur- en milieuorganisaties hebben al een eerste blik kunnen werpen op het netwerk tijdens een vergadering in het Cultureel Centrum Suriname. Het netwerk moet de verschillende natuur-en milieuorganisaties met elkaar verbinden om zo hun individuele projecten groter en sterker te kunnen maken. Ook bedrijven, fondsen en scholen hebben een plaats binnen SENA. Bedrijven die milieu verantwoord opereren of natuur-en milieuprojecten financieren komen op de site, zegt Samarja-voorzitter Anwar Alibux.

“Dit is het eerste netwerk in zijn soort in Suriname en had er al tien jaar terug moeten zijn,” merkt hij op. “Toen wij als organisatie pas bestonden, hadden we de grootste moeite om project partners, fondsen en vrijwilligers te vinden. Op dit moment kun je niet weten wat andere organisaties voor jou hebben gedaan, wat ze nu doen en wat ze van plan zijn te doen. Er gaat zo veel tijd en geld verloren,” motiveert hij de ontwikkeling van SENA. Deelname aan het netwerk is kosteloos.

Om haar werk verder voort te zetten heeft de Royal Bank of Canada (RBC) de stichting een gift van US$ 2.500 gedaan. Het is de tweede keer dat stichting Samarja voor haar werk in de milieu sector een donatie ontvangt van de RBC.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May