Alleen 'Arbeid' blijft nog bij ATM
09 Aug 2014, 00:00
foto


De taakstelling van het directoraat Milieu wordt ondergebracht bij Binnenlandse Zaken. De poot Technologische ontwikkeling wordt opgeheven. Minister Michael Miskin heeft deze mededeling gedaan aan zijn staf. De Raad van Ministers heeft het besluit al genomen.

Miskin geconfronteerd met de informatie, bevestigt tegenover Starnieuws dat de kogel na ruim twee jaar door de kerk is. Bij zijn overplaatsing van Handel en Industrie naar Arbeid, Technologische ontwikkeling en Milieu, werd al aan de bewindsman voorgehouden dat er ingrijpende veranderingen zouden plaatsvinden. Het is er nu van gekomen.

"Ik haal niet opgelucht adem", stelt Miskin op de vraag of hij blij is dat de twee poten zijn verwijderd van zijn departement. "Ik heb biologie gestudeerd met ecologie als specialisatie, ik heb dus de bagage ervoor. Mij is meegedeeld dat Milieu weg zou gaan van dit ministerie. Daardoor heb ik geen acties kunnen ondernemen", stelt Miskin. Hij merkt op dat het knap moeilijk is geweest de afgelopen twee jaren, omdat veel zaken niet aangepakt konden worden.

De besluiten die genomen zijn, zullen in het Staatsblad worden bekendgemaakt. Een gevolg is dat ook de naam van het ministerie zal moeten worden veranderd. Nu blijft alleen Arbeid over.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May