Tennissers voor internationaal toernooi naar El Salvador
08 Aug 2014, 09:00
foto
De tennissers en hun coaches die in El Salvador en St. Lucia zullen deelnemen aan het JTIC en Development Toernooi. (Foto: Surinaamse Tennis Bond)


Zes tennissers zijn naar El Salvador vertrokken, waar ze zullen deelnemen aan het jaarlijks terugkerende internationaal JTIC Tennistoernooi. Verschillende landen van de regio doen mee aan het toernooi. Met de tennissers is ook bondscoach Trevor Bendter meegereisd.

In de U16 jongens klasse zullen Yigal Bergen, Dani Samson, Joshio Loor en Shivar Ramkalup strijden voor de hoogste eer. In de U14 meisjes klasse zullen Anouk Ma Ajong en Tirza Calor proberen hetzelfde te doen. Het JTIC toernooi wordt gezien als het meest prestigieuze U14 en U16 waarbij de spelers zich internationaal kunnen meten. Het U16 toernooi begint morgen, terwijl het U14 toernooi op 16 augustus start.

Ook in de categorie U12 komen de tennissers aan hun trekken, maar dan op St. Lucia tijdens een Development Toernooi. Suriname neemt deel aan dit toernooi met Juwell Ritfeld, Giordi Samson, Rowena van Dijk en Jill Ma Ajong. Deze vier tennissers worden bijgestaan door bondcoach Yannick Goede. Bij dit toernooi worden spelers zelfstandig gemaakt, ze trekken de hele week op met andere spelers en hun coach.

De ouders mogen niet in hetzelfde hotel verblijven en mogen niet met hun kroost optrekken. Het Development Toernooi wordt van 24 tot en met 30 augustus gehouden, meldt de Surinaamse Tennis Bond.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May