Nieuwe voorzitter Mac Donald wil samenwerken met Vriesde
07 Aug 2014, 00:00
foto
Dennis Mac Donald, de nieuwe voorzitter van de SAB. (Beeld: René Gompers)


Dennis Mac Donald is de nieuwe voorzitter van de Surinaamse Atletiek Bond (SAB). Letitia Vriesde die de leiding had van de bond, heeft kort voor de verkiezing haar lijst ingetrokken, nadat ze onomwonden had gezegd wat op haar hart lag. Zij was vanaf 2012 voorzitter, maar het is haar moeilijk gemaakt om het bestuurswerk naar behoren te kunnen doen. Bij enkele kandidaatstelling werd Mac Donald gekozen verklaard door de verkiezingscommissie.

Mac Donald deelt aan Starnieuws mee dat hij de zaken waarvan Vriesde zegt beschuldigd te zijn, gaat natrekken. “Ik ben voorstander van transparantie en goede communicatie. Daarom ga ik werken aan de statuten en de huishoudelijke regels van de bond. Er is teveel dat aan verschillende interpretaties is blootgesteld.”

De nieuwe SAB-voorzitter merkt op dat de drie laatste besturen hun termijn niet hebben uitgezeten door de slechte communicatie en het ontbreken van transparantie.
“Als we een goede basis hebben, kunnen we in tien jaar nog meer Letitia Vriesdes creëren en afvaardigen.” Mac Donald is het afgetreden bestuur dankbaar voor het verzette werk. “Vriesde is een voorbeeldfiguur. Ik heb met haar afgesproken dat ‘no matter what’ de uitkomst vandaag is, we samen moeten werken. Wij gaan ook kijken hoe we haar gaan inzetten", stelt Mac Donald.

Vriesde zei dat "de belangen van bepaalde individuen en verenigingen blijkbaar zo zwaar wegen dat deze lieden voor niets terugdeinzen om hun zin door te drijven door alles wat binnen hun mogelijkheden ligt aan te wenden om te ondermijnen en mensen te beïnvloeden om iets wel of juist niet te doen. Het heeft me verbaasd dat er mensen zijn (hardliners) die je zogenaamd de ene dag willen helpen en de volgende dag er niet voor schromen je een 'dolksteek' in de rug toe te brengen. Gelukkig zijn er ook leden bij die ik respecteer vanwege de correcte en waarachtige houding".

"Met opgeheven hoofd verlaat ik het ongelijk strijdgewoel. Met een ervaring rijker en een illusie armer neem ik afstand van mijn functie. Ik heb naar beste vermogen mijn werk gedaan met alle passie en veel doorzetting", zei Vriesde voor ze de SAB vaarwel zei.

U kunt de toespraak van de gewezen voorzitter van de SAB hier downloaden.
pdf-icon.gif Slotwoord_Letitia_Vriesde.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May