Uniqa: 4G+ sneller en voordelig
07 Aug 2014, 04:00
foto
Technisch directeur van Uniqa Sanson Ogenio, CEO Etto O' Niel en marketing directeur Nuria Phang.


“Uniqa is er om te blijven. We komen steeds met innovatieve diensten en dit product gaat maken dat mensen ons zeker gaan kennen”, stelde Etto O’ Niel, CEO van Uniqa tijdens de officiële ingebruikname van het 4G+ netwerk van het bedrijf. O’Niel geeft aan dat met de overschakeling naar dit netwerk Suriname nu echt kan genieten van snel internet. Het bedrijf claimt nu grotere mobiele datapakketten en een snellere downloadspeed tot 5 MB aan te bieden.

Volgens de Uniqa-topman heeft het bedrijf bewust gewacht met het lanceren van dit product. “We hebben gekeken wat de concurrenten met hun diensten hebben gedaan. En nu bieden wij met ons 4G+ een sneller alternatief dat voordeliger is”, meent O’Niel. De snelheid die nu wordt aangeboden is vier keer meer dan de vorige 3G dienst. Er is software matig en op de verschillende locaties een upgrade geweest. Woensdag is ook het Q1 databundel gelanceerd. Het is een plan om te bellen, sms'en en internetten voor een vast bedrag.

De technisch directeur van het bedrijf, Sanson Ogenio, merkt op dat het 4G+ netwerk vergelijkbaar is met een ADSL goud aansluiting “maar dan voor je mobiel”. Deze dienst dekt voorlopig de gebieden in Groot Paramaribo, Wanica tot aan Lelydorp, een deel van Meerzorg en Kwatta. “Het is de bedoeling om zo snel mogelijk uit te breiden naar Nickerie, Albina en naar Zanderij”, vertelt Ogenio.

Het is een wereldtrend om meer bandbreedte beschikbaar te stellen voor de consument. Ogenio stelt dat er een verband is tussen de beschikbare bandbreedte en de economische groei van een land. Om optimaal gebruik te kunnen maken van 4G+, moeten de mobiele toestellen wel overeenkomen met het netwerk. Het netwerk is ook gereed gemaakt voor de ontwikkeling naar LTE (Long Term Evolution) standaard. “ Dat is de volgende technologie die gaat komen” , meent Ogenio.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May