Breaking news: Letitia Vriesde zegt atletiek vaarwel
06 Aug 2014, 21:38
foto
Letitia Vriesde kort nadat ze meedeelde dat ze de atletiek de rug toekeert. (Foto: René Gompers)


Letitia Vriesde heeft de atletiek zojuist vaarwel gezegd in het gebouw van het Surinaams Olympisch Comité. Vanavond, vlak voor de bestuursverkiezing van de Surinaamse Atletiek Bond (SAB), zei Vriesde dat de atletiekgemeenschap erger verdeeld lijkt te zijn dan de politiek. "Als voorzitter van de SAB heb ik mogen ervaren dat ik mijn tijd als voorzitter voor ongeveer 10% aan de atletiek heb kunnen besteden en 90% aan de gevolgen van guerrilla aanvallen, valkuilen, dwarsbomen, tegenwerking, verspreiden van onwaarheden en verdraaien van feiten".

Vriesde had zich kandidaat gesteld voor de bestuursverkiezing. Haar tegenkandidaat was Dennis Mac Donald. Vriesde hekelde de beschuldigingen aan haar adres. Zij vindt dat er met modder is gesmeten door mensen die hun eigen belangen behartigen in plaats van de Surinaamse atletiek.

Pogingen om tot één lijst te komen zijn volgens Vriesde afgeketst. Mensen die haar wilden ondersteunen zouden onder druk zijn gezet. Toen eerder bleek dat partijen lijnrecht tegenover elkaar stonden, is er een commissie van goede diensten in het leven geroepen. De zaak kon niet worden gelijmd. Het resultaat is de vervroegde verkiezing van vanavond. Vriesde merkte op dat bijna alle leden van de commissie betrokken zijn bij de lijst van de andere partij. Ze concludeerde dat ook al zou ze de verkiezingen winnen, de strijd gewoon door zou gaan. "Ik heb dan ook besloten mij niet langer kandidaat te stellen als voorzitter en trek hierbij mijn lijst in", deelde Vriesde mee.
            video.gif video
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May