Eindverslag verkiezingen Jeugdparlement aangeboden
06 Aug 2014, 16:00
foto
De voorzitter van de Kiescommissie Verkiezingen Jeugdparlement 2013, Maya Fokké-Manohar, overhandigt het eindverslag aan minister Ismanto Adna.


Het eindverslag van de Kiescommissie Verkiezingen Jeugdparlement 2013 (KC) is vanmorgen aangeboden aan minister Ismanto Adna van Sport- en Jeugdzaken. Dit is het eerste formele verslag dat door een Kiescommissie is opgemaakt.

In vergelijking met de verkiezingen in 2010, is er een kleine toename van 5% geweest van het aantal kiesgerechtigden dat heeft deelgenomen aan de verkiezingen in 2013. In dit jeugdparlement is 38% van het aantal leden van het vrouwelijk geslacht en 62% van het mannelijk geslacht. De grootste groep van de leden komt uit de leeftijdscategorie 18- 22 jaar.

Aanbevelingen
De kiescommissie doet in het verslag enkele aanbevelingen, zoals aanpassing van het Staatsbesluit Verkiezing leden van het Jeugdparlement op inconsistentie en introductie van scholierenkaarten voor de leerlingen tussen 12 – 15 jaar voor scholen die deze nog niet hebben. Met deze kaarten kunnen kinderen uit deze leeftijdscategorie zich beter legitimeren, omdat dit elke verkiezing een probleem vormt.

Een andere aanbeveling is formatie van het NJI (Nationaal Jongeren Instituut), waarbij in de structuur opgenomen wordt een archiefafdeling, omdat het van belang is dat verkiezingsdata verantwoord en gedegen wordt opgeslagen en beheerd, zegt de kiescommissie.

De KC 2013 bestaat uit Maya Fokké- Manohar (voorzitter), Rita Harlequin- Graauw (ondervoorzitter), Saskia Wip (eerste secretaris), Linsey Raijmann (tweede secretaris) en de leden Jennifer Wachter- Jozefzoon, Nathalie Gonzalves, Valerie Lalji, Roberto Kartoredjo en Marlon Powel. Plaatsvervangende leden zijn Ch. Algoe en S. Doelahasorie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May