Bikers hebben moeite met overplaatsing Terborg
04 Aug 2014, 06:00
foto


Manschappen bij de Bikers-Unit hebben er moeite mee dat het hoofd van de afdeling, Max Terborg, per vandaag wordt afgelost en overgeplaatst naar politiepost Uitvlugt. Zij vragen zich af of hier sprake is van rancune na het schietincident de vorige maand, waarbij de politiefunctionaris een man die hem aanviel, heeft neergeschoten.

Korpschef Humphrey Tjin Liep Shie om commentaar gevraagd, zegt aan Starnieuws dat het om een reguliere mutatie gaat. Het heeft niks te maken met het schietincident waarbij een man de dood heeft gevonden. "Deze mutatie is ruim voor het incident gepland", legt de politiechef uit. Hij ontkent dat hier sprake is van enige rancune. Binnen het korps zijn over de hele linie mutaties gaande. De bikers zijn het visitekaartje van het korps. Terborg heeft getoond de afdeling goed te draaien. Hij wordt gedragen door vele jongeren, volwassenen en zelfs ondernemers in de binnenstad. De korpsleiding voert een demotiverend beleid, vinden bikers.

Hoewel de op handen zijnde overplaatsing van Terborg allang gepland was, zegt Tjin Liep Shie dat gezien de recente gebeurtenissen deze zaak opnieuw zal worden besproken. Hij zal hierover in overleg treden met de Human Resource Manager van het korps. Overigens vindt de korpschef dat er geen ruimte zal worden gegeven aan medewerkers om invloed uit te oefenen op het mutatiebeleid van het Korps Politie Suriname. Die ruimte zal niet worden gegeven, benadrukt Tjin Liep Shie.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May