Usain Bolt helpt Jamaica aan goud
03 Aug 2014, 01:00
foto
Usain Bolt 'sprint' zijn land naar het goud op de Commonwealth Games in Glasgow, Schotland. (AFP)


In het Schotse Glasgow heeft Usain Bolt de Commonwealth Games atletiek een passende finale bezorgd. Als slotrenner heeft hij Jamaica op de 4x100m de gouden plak bezorgd.

Hij veroverde de titel samen met teamgenoten Jason Livermore, Kemar Bailey-Cole en Nickel Ashmeade. Bolt schudde als slotloper alle concurrenten van zich af en zette de klok uiteindelijk stil op 37,58 seconden. Engeland eindigde als tweede met 38,02 seconden. Met 38,10 seconden ging het brons naar Trinidad en Tobago.

Bolt nam het stokje voor de laatste etappe op hetzelfde moment dat Danny Talbot dat deed voor Engeland. Ondanks het pas zijn tweede competitiewedstrijd is dit seizoen, sprintte Bolt in zijn klassieke stijl weg. Talbot moest genoegen nemen met de zilveren plak. Bolt bewees eens te meer in het koude en natte stadion dat hij de grote atleet en showman van zijn tijd is.

De Jamaicaanse sporter is zes weken geleden begonnen met trainen na een ernstige knieblessure. De zesvoudig olympisch kampioen maakte in Glasgow zijn rentree op de atletiekbaan, waar hij zeker vijf meter voor zijn eerste concurrent eindigde. Hoewel de meeste aandacht in Glasgow ging naar Bolt, hebben zijn teamgenoten een even groot aandeel gehad in de overwinning.

De Jamaicaanse atleet is wereldrecordhouder op de 100m en 200m en heeft acht keer goud op de Wereldkampioenschappen atletiek gewonnen. Aan zijn overwinningen heeft hij nu zijn eerste Commonwealth goud toegevoegd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May