Nationaal Leger wil 400 recruten in oktober inlijven
03 Aug 2014, 06:00
foto
Leden van het Nationaal Leger geven een demonstratie.


Het Nationaal Leger is bezig om landelijk 400 rekruten te werven. Er worden open dagen gehouden in verschillende districten. Zaterdagmorgen is een open dag gehouden in Nickerie om jongeren te stimuleren te solliciteren naar een baan als militair.

De wervingscommissie onder leiding van kapitein Werner Kioe A Sen geeft aan dat er zeker tussen de 40 en 50 personen uit het district Nickerie moet komen. Ongeveer 20 personen hebben zich aangemeld, maar de wervingscommissie streeft naar meer.
De vereisten om aan een baan bij het Nationaal Leger te komen zijn: Surinaamse nationaliteit, een onbesproken gedrag hebben, de persoon moet ouder dan 18 en jonger dan 28 jaar zijn. Om toegelaten te worden op de onderofficiersschool is een Mulo-diploma vereist. Voor de officiersopleiding moeten geïnteresseerden tenminste in het bezit zijn van een diploma van de middelbare school.

Er waren enkele stands geplaatst op het Brasaplein in Nickerie van verschillende afdelingen van het Nationaal Leger. Na de rondleiding werden er enkele demonstraties gegeven hoe een hinderlaag kan worden uitgeschakeld en overmeesterd. De publieke belangstelling was redelijk.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May