CBvS geeft 250 personen training in 'financiële dienstverlening'
02 Aug 2014, 09:00
foto
President Gillmore Hoefdraad te midden van 9 van de 11 best geslaagden van de training. Deze geslaagden haalden een score van tussen de 90 en 93%. (Foto: CBvS)


Ruim 250 medewerkers van diverse instellingen hebben met succes de training 'Module Financiële Dienstverlening' afgerond en hun certificaat ontvangen. De president van de Centrale Bank van Suriname (CBvS), Gillmore Hoefdraad, zei dat de deelnemers een eerste stap hebben gezet in het leveren van een bijdrage aan de financiële educatie van een groot deel van de bevolking.

De training is een initiatief van de Centrale Bank, die hiervoor een samenwerking is aangegaan met het Nederlandse instituut ‘Welten International BV.’ Volgens de vertegenwoordiger van dit instituut, Niels de Ruiter, heeft de CBvS met dit initiatief iets gedaan dat niet alleen in Suriname, maar in de hele wereld uniek is. Voor het eerst is er namelijk een training verzorgd waarbij er met gemixte groepen van diverse financiële instellingen zoals banken, verzekeringsmaatschappijen, cambio’s, pensioenfondsen en anderen gewerkt is.

Het is de tweede keer dat de Centrale Bank deze training gehouden heeft. In februari hebben reeds 255 personen de eerste training succesvol afgerond. In oktober volgt een derde groep van ongeveer 300 personen de training. Het streven is om midden volgend jaar 1200 personen getraind te hebben in financiële dienstverlening. Gezien het grote enthousiasme onder het personeel van financiële instellingen, sluit Hoefdraad niet uit dat extra trainingen verzorgd zullen worden, meldt de CBvS in een persbericht.

Educatie centraal
Hoefdraad verzekerde dat de bank haar beleid van financiële educatie zal voortzetten en daarbij niet alleen de sector betrekt, maar ook andere doelgroepen, waaronder de jeugd. De CBvS hoopt in oktober te beginnen met haar Knowledge Center waar met ‘state of the art’ apparatuur het eigen personeel en dat van andere financiële instellingen en de gemeenschap verder onderwezen kunnen worden.

Ernaar wordt gestreefd om educatie steeds op een zo creatief mogelijke manier te doen. Zo is een partnerschap aangegaan met de Surinaamse Schaakbond om via schaaklessen op televisie het traject van financiële educatie voort te zetten. Ook wordt met een televisiestation en andere betrokkenen nagegaan hoe een 'educatief kanaal' kan worden opgezet. De bankpresident verwees ook naar de nu reeds enkele jaren durende vruchtbare en succesvolle samenwerking met de Stichting Projecten, op het gebied van ‘Financial Education’.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May