Brunswijk: Binnenland heeft slechts ABOP als alternatief
23 Jul 2014, 08:00
foto
ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk


ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk heeft het district Brokopondo voorgehouden dat voor het binnenland er slechts één alternatief is. Hij zei in het gebied waar de BEP twee van de drie zetels behaalde, dat ABOP de hoop is voor ontwikkeling van het binnenland. De ABOP heeft haar campagne, die door WK Voetbal op een laag pitje was, hervat het afgelopen weekend.


Brunswijk zegt erg tevreden te zijn over de opkomst in het Stuwmeergebied. Hij heeft bewoners van Sarakreek, Pichang, Afobakka, Bakoe en Baling Soela ontmoet. Het hoogtepunt was Baling Soela waar de partijleiding groots werd binnengehaald door de dorpelingen. Brunswijk meent dat het niet om een BEP-gebied gaat maar om A Combinatie. De vorige verkiezing zijn de volksvertegenwoordigers als in A Combinatie-verband gekozen.

De kernen werden de strategieën van de partij bijgebracht. Brunswijk vindt het belangrijk om de kernen met veel propaganda, werkbezoeken en andersoortige activiteiten warm te houden. De politicus hield zijn gehoor voor dat geen zetels binnenhalen, betekent dat je geen speler bent in de ontwikkeling van het land. Hij riep de mensen op bewust te stemmen en te kiezen voor de ABOP. "AC heeft twee zetels gehaald in Brokopondo. Deze zetels gaan wij via ABOP weer opeisen", zei Brunswijk.

BEP gepasseerd station
De politicus zei dat BEP nu een samenwerking is aangegaan met het Nieuw Front.
"Het is belangrijk om deze stap goed uit te leggen aan de achterban. Het heeft niet aan ABOP gelegen dat BEP die keuze heeft gemaakt, meent Brunswijk. ABOP is volgens hem in de regering gebleven om ook de belangen van deze dorpelingen te behartigen en is standvastig. De BEP is nu een gepasseerd station. "Ik zie na vele malen duidelijk te hebben getoond dat ABOP verzoening wil, nu geen heil meer in deze samenwerking", deelde Brunswijk mee.

De dorpelingen legden diverse problemen voor aan de partij. Te Baling Soela is er behoefte aan goed school- en openbaar vervoer. Brunswijk werd in de overige dorpen ook geconfronteerd met problemen die de bewoners ondervinden met de Commissie Ordening Goudsector. De commissie werd beschuldigd allerhande eigen belangen te dienen. Ook over onderwijs, stroom- en watervoorzieningen zijn er klachten gedeponeerd. De partijleider heeft aangegeven stap voor stap te zullen werken aan oplossingen voor de noden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May