Wetsontwerp pensioen 'revo-ministers' ingediend bij DNA
20 Jul 2014, 01:35
foto


De regering heeft de ontwerpwet ingediend bij De Nationale Assemblee (DNA), waarbij het pensioen van ministers tijdens de militaire periode 1980-1987 wordt veiliggesteld. Zij kwamen niet meer in aanmerking hiervoor door een wetswijzing in 1988 door de toenmalige Front-regering. Het gaat om ongeveer tachtig bewindslieden.

De Nationale Assemblee zal tijdens de huishoudelijke vergadering die dinsdag wordt gehouden een commissie van rapporteurs benoemen om de ontwerpwet voor te bereiden voor openbare behandeling. De ontwerpwet is sinds vorig jaar goedgekeurd door de raad van ministers. Indien het parlement groen licht geeft, zal deze wet terugwerken tot 2011.

De 'revo-bewindslieden' zullen gelijkgetrokken worden met de huidige ministers. Indien een minister of onderminister komt te overlijden, gaat het pensioen of onderstand naar de achtergebleven partner. Ook wettige minderjarige kinderen komen in aanmerking voor een pensioen of onderstand.

De wet van 1988 waarin de bewindslieden van de 'revo-periode' worden uitgesloten, wordt verder aangepast. De uitsluiting zal teniet worden gedaan. De mensen die toen in de regering hebben gezeten, ontvangen nu nauwelijks SRD 60 per maand door de beperking die opgebracht werd. De Front-regering voerde toen aan dat het om bewindslieden gaat die niet op een democratische wijze in de regering hebben gezeten.

U kunt de ontwerpwet hier downloaden
pdf-icon.gif Ontwerpwet.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May