RO brengt diensten commissariaat Marowijne dichter bij volk
19 Jul 2014, 04:00
foto
Minister Stanley Betterson, assembleelid Marinus Bee en districtscommissaris Theo Sondrejoe bij de opening van het BO-kantoor Te Ovia-Olo.


“Het gebouw is slechts een instrument om het doel te bereiken. Het is een teken dat het niet meer zal zijn zoals in het verleden”. Dit zei minister Stanley Betterson van Regionale Ontwikkeling vrijdag bij de opening en overdracht van een Bestuurs Opzichters Kantoor te Ovia-Olo in Marowijne. Ook in Moengo Tapoe werd een BO-kantoor ingewijd. Deze overheidsgebouwen waren reeds langer dan een jaar opgeleverd.

“De overheid is verplicht de ontwikkeling welke zij beoogt te faciliteren”, gaf de minister aan." Hij vroeg het volk om ook zijn bijdrage te leveren. "Ontwikkeling begint bij het individu en is oneindig. Een voornaamste bijdrage is de scholing”, meent de minister. “Educatie is de voornaamste sleutel tot ontwikkeling”, benadrukte hij. De opening van deze kantoren moet ook gezien worden in het kader van het decentralisatiebeleid.
Districtssecretaris Sara Betterson-Afroedoe, hoofd Beheer Bestuurs Ressorten van Marowijne, merkte op dat de diensten van het commissariaat nu dichterbij de samenleving worden gebracht. “De mensen hoeven niet helemaal naar Moengo te komen. De ambtenaren verwerken de informatie van de gemeenschap en spelen deze door naar het commissariaat voor verdere afhandeling”. Het BO-kantoor dient als zetel voor het ressort Patamacca. Hieronder vallen onder meer de dorpen Kasaba Ondro, Mopikondre en Pakira. Het kantoor heeft alle faciliteiten alsook meubilair.

Voor kapitein Michel Poina van Moengo Tapoe is het BO-kantoor een lang gekoesterde wens die nu in vervulling is gegaan. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de realisatie van het kantoor. “Elke vorm van positieve ontwikkeling ontvangen wij met open armen in het dorp”. Het hele ressort vanaf Ricanaubrokie, Nengre Kriki, Tocopie en Ajdoemakondre en bewoners langs de Oost-West zullen op dit kantoor aangewezen zijn. De kapitein vroeg om meer ambtenaren om het werk verder te verzetten in dit ressort.

Bij de opening waren naast het traditioneel gezag van de dorpen ook aanwezig, districtscommissaris Theo Sondrejoe, assembleelid Marinus Bee (A Combinatie/ABOP) en enkele ressort- en districtsraadsleden. Volgens Bee is er sprake van ontwikkeling pas wanneer gelijke kansen voor eenieder zijn geschapen. Hij is blij met grote stappen in de ontwikkeling welke de regering heeft gezet vooral op telecommunicatie gebied.” Echter zijn we nog niet tevreden. Wij zijn instaat verder sturing te geven aan deze ontwikkeling”. Hij kondigde ook aan dat er een kantoor van Sociale Zaken en Volkshuisvesting zal komen te Ovia-Olo.

Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May