Werkgever getuigt in verduisteringszaak
19 Jul 2014, 17:00
foto


Een werkgever heeft zijn relaas gedaan op de rechtszitting tegenover rechter Sieglien Wijnhard. In deze zaak staan twee ex-werknemers, Rishiradj R. en Aroena K., van HSDS terecht. Zij worden ervan verdacht goederen en een geldbedrag verduisterd te hebben.

De werkgever verklaarde dat hij die twee werknemers erg vertrouwde. Rishiradj R. was supervisor van het magazijn, terwijl Aroena K. allrounder, maar vooral belast was met in- en uitvoer van goederen van het magazijn middels een bonnensysteem. Volgens de werkgever ging tot het jaar 2010 alles goed. Er waren kleine tekorten die als normaal beschouwd konden worden. Daarna veranderde hij het systeem waarin alle goederen bijgehouden werden tot twee keer toe. Door het nieuwe systeem werden onregelmatigheden sneller zichtbaar. Hierdoor ontstonden er kleine irritaties waardoor de werksfeer veranderde.

Op 16 januari 2014 namen vijf personeelsleden massaal ontslag. De werkgever merkte meerdere malen op dat Aroena K. hem verving en dat zij het meest betrouwbare personeelslid van hem was. Bij controle bleek dat een grote afnemer van het bedrijf nog openstaande rekeningen had. Het bedrijf werd opgebeld en bleek dat het bedrag reeds geïnd was door Rishiradj R. Volgens deze werknemer had hij de bonnen van Aroena K. gehad om te innen. Dit gebeurde in februari, terwijl zij al met ontslag was. Een deel van de bonnen kon ze wel in haar bezit hebben, maar de twee recente niet, omdat zij toen al met ontslag was. Het is een raadsel hoe zij dan toch aan die twee bonnen is gekomen, merkte de werkgever op. De medeverdachte bleef erbij dat hij de bonnen van Aroena K. heeft ontvangen. De werkgever deed toen aangifte bij de politie.
Zonder bonnen mochten er geen goederen afgegeven worden. Ook moesten alle bonnen voorzien worden van een adres. Dit bleek niet overal het geval te zijn. Aroena K. blijft ontkennen.

De raadslieden vroegen om hun cliënten naar huis te sturen, maar Wijnhard wees het verzoek af. Zij merkte op dat er sprake kan zijn van vertroebeling van het bewijs, omdat het onderzoek pas begonnen is. Op 2 oktober zullen er andere getuigen gehoord worden in deze zaak.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May