BRICS en Unasur knopen banden aan
17 Jul 2014, 18:00
foto
De staatshoofden van de BRICS-landen en Unasur. (Foto: Gov. India)


De leiders van Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika zijn woensdag bijeengekomen op een ongekende top met Zuid-Amerikaanse presidenten in Brasilia. De landen maken deel uit van de BRICS-landengroep van opkomende machten.
De BRICS wil de relaties met de Unasur-lidstaten uitbreiden. Vorig jaar hadden de vijf leiders van de BRICS tijdens hun top in Zuid-Afrika, Afrikaanse leiders uitgenodigd in een poging de relaties met die ontwikkelingslanden aan te knopen.

De ontmoeting in buurland Brazilië heeft plaatsgevonden op het hoofdkantoor van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Brasilia. De zestien staatshoofden hebben tijdens de top de oprichting van de ‘New Development Bank’ goedgekeurd. De financiële instelling begint met een startkapitaal van US$ 50 miljard. De vijf leden zullen samen US$ 100 miljard aan internationale reserves opbouwen om elkaar te helpen in geval van een crisis.

President Desi Bouterse heeft in de hoedanigheid van Unasur-voorzitter de bijeenkomsten bijgewoond. Een toestel van de SLM vertrekt vanavond om de presidentiële delegatie in het zuiderbuurland op te halen. President Bouterse wordt morgen omstreeks twee uur in de ochtend verwacht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May