Amafo bezoekt drieling Koese in AZP
17 Jul 2014, 02:00
foto
Minister Alice Amafo op bezoek bij de drieling Metuselach, Metusael en Mechujael Koese.


Minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting heeft woensdag een bezoek gebracht aan de drieling Metuselach, Metusael en Mechujael Koese. Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo verwelkomde op 4 juli zijn tweede drieling. De trotse moeder is Niola Jintie gehuwd Koese. De moeder is 36 jaar en heeft al drie kinderen.

De jongens liggen nog in de couveuse en maken het goed. De baby's mogen pas naar huis als ze het gewicht van ongeveer 1800 gram hebben bereikt en zelf kunnen drinken. Amafo heeft speciale geschenken gebracht voor de jongens. De drieling komt ook in aanmerking voor de voorzieningen die vanuit de Staat zijn getroffen. Dit houdt in dat ze samen met de ouders worden bijgestaan tot het vijfde levensjaar. Ze komen in aanmerking gezinscoaching, vrije geneeskundige hulp voor de moeder en drieling, hulp in de huishouding, en andere financiële tegemoetkomingen zoals geld voor huishuur.

De minister mocht samen met de staf van de kinderafdeling en de moeder de jongens een groet brengen. Volgens Amafo zijn al zes drielingen aangemeld bij het ministerie voor dit jaar. Moeder Nioala is blij met de geste en is de regering en de bewindsvrouw dankbaar. Ze bedankte AZP en haar familie, vooral haar moeder en schoonmoeder van wie ze veel ondersteuning heeft gekregen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May