RGD: Geen betalingsachterstand zolang er geen cao is
16 Jul 2014, 13:00
foto
RGD-directeur Maaltie Sardjoe


Er is geen sprake van betalingsachterstanden bij de Vereniging van Regionale Gezondheidsdienst Artsen (VRA), zolang er geen akkoord is bereikt over de nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao). Dat zegt algemeen directeur van de stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) Maaltie Sardjoe.

De VRA dreigt in staking te gaan en heeft de RGD-leiding een ultimatum gesteld dat vrijdag verloopt. De VRA stelt dat zes maanden geen geld is ontvangen voor dienstverlening aan BZSR-patiënten die door de overheid zijn verzekerd.
De besprekingen met de VRA en de RGD zijn gestrand. Sardjoe zegt dat de VRA weigert in te gaan op het voorstel van de RGD om geen geld meer te vragen aan de BZSR en on- en minvermogend verzekerden. Vooral op de middagpoli’s wordt er geld gevraagd. De RGD zou omgekeerd een pas op de plaats maken over de maatregelen die getroffen zouden worden tegen de artsen over wie klachten binnen zijn gekomen. "Zolang de VRA niet akkoord gaat met het voorstel kan de cao ook niet getekend worden", benadrukt Sardjoe.

"De VRA blijft bij het standpunt dat ze niet zal ingaan op dit voorstel. Voor ons is dit een geschil en wij hebben toen hulp gevraagd aan de Bemiddelingsraad en hopen gauw wat te horen’’, zegt Sardjoe. Naast dit voorstel heeft de RGD ook een enkelvoudig honorarium structuur tezamen met de herziening van het artsen reglement aangeboden aan de VRA. Een commissie bestaande uit afgevaardigden van de RGD en de VRA zou worden ingezet om binnen een maand een concept aan te bieden. Het nieuwe honorarium zou per 1 januari 2015 ingaan. Nu moet de Bemiddelingsraad een oplossing vinden voor dit probleem.

ASP
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May