Elf personen dakloos door brand
16 Jul 2014, 11:11
foto


Een woning op de hoek van de Kafiluddi- en de Lahorestraat is vanochtend rond 03.00 uur geheel in de as gelegd. Door de brand zijn elf mensen, onder wie drie kinderen, dakloos geworden. De brand is ontstaan in een kamer en verspreidde zich snel over het hele huis.

Op het moment van de van brand waren alle inwonenden thuis. Slachtoffer Naomi Nods, moeder van de drie kinderen, zegt dat ze radeloos is en weet niet vanwaar hulp te verwachten. "Ik schrok wakker van een geschreeuw en zag in de kamer naast die van mij, waar mijn jongen van twee en me meisje van vier jaar lagen te slapen, vuur. Ik heb ze snel samen met die van zeven jaar, in veiligheid gebracht. Ik probeerde nog enkele waardevolle spullen uit het huis te halen maar vanwege de vlammenzee is dit niet gelukt". De kamers in het huis werden verhuurd aan verschillende mensen. Nods zegt dat iedereen alle kostbare spullen kwijt is geraakt.

De brandweer, die op steenworp afstand verwijderd is van deze locatie, kon niet voorkomen dat het huis in zijn geheel verloren is gegaan. Het pand naast de afgebrande woning liep schroeischade op. "Ik zit nu langs de straat samen met de anderen en mijn kinderen. Wij zijn alles kwijt. Ik heb rust nodig en mij kinderen ook. We weten niet waar we de nacht gaan doorbrengen en wat wij gaan eten", zegt de radeloze moeder.

Ondertussen heeft het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting maatschappelijke werkers ingeschakeld. Ook is het Bureau Rechten van het Kind in stelling gebracht om na te gaan hoe hulp te bieden aan de daklozen.

Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May