NDP-jongeren stimuleren jonge vrouwen om leiding te geven
16 Jul 2014, 08:00
foto


Het jongerenbestuur van de Nationale Democratische Partij (NDP) wil jonge vrouwen tussen de 18 en 35 jaar stimuleren om bestuurs- en politieke verantwoordelijkheid te nemen. Vrijdagavond wordt de 'Young Women Leadership Council' (YWLC) geproclameerd in Hotel Krasnapolsky.

"Het gaat bij ons er niet om een campagne voor meer vrouwen op de lijst of om vrouwen te vragen op vrouwen te stemmen. Wij willen dat het kader onder jonge vrouwen geregistreerd en zichtbaar wordt gemaakt", vertelt Rachel Koningsbloem-Pinas, die in de initiatiefgroep zit aan Starnieuws. De organisatie wordt voorlopig getrokken door assembleelid Joan Dogojo. De concentratie ligt voorlopig op de districten Paramaribo en Wanica. Het gaat om een pilot-project dat volgend jaar afhankelijk van de resultaten uitgebreid wordt naar meer districten.

Pinas merkt op dat de structuur van de NDP-jongeren verder wordt ingevuld met de YWLC. Eerder is er een denktank geïntroduceerd binnen de NDP-jongeren. Pinas merkt op dat jongeren binnen de NDP behoorlijk zichtbaar zijn in diverse posities. "Wij willen ons ook richten op jonge vrouwen die over capaciteiten beschikken. Het ligt in de bedoeling om hen na registratie te trainen hoe meer kennis en vaardigheden op te doen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May