Ruim 10.900 leerlingen van de zesde klas maken toets
16 Jul 2014, 06:00
foto
Minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling


Ruim 10.900 zesdeklassers zullen vandaag beginnen met de toets die tot vrijdag duurt. Minister Ashwin Adhin van Onderwijs en Volksontwikkeling zegt in een reactie aan Starnieuws dat er landelijk veel is gedaan om een goede basis te leggen. Er zijn onder andere lokalen bijgebouwd, scholen van materiaal voorzien, trainingen gehouden, het schoolreglement aangepakt, ict-faciliteiten aangeboden, motivatiesessies gehouden en op diverse scholen meer kader ingezet.

De bewindsman hoopt dat de resultaten beter zullen zijn dit jaar. Hij merkt op dat problemen met leerkrachten op scholen ook aangepakt zijn. "Er zijn veel leerkrachten gemuteerd. Niet iedereen is blij met de maatregelen die wij getroffen hebben, maar daar waar nodig was heeft het ministerie ingegrepen", stelt Adhin. Hij merkt op dat met de middelen en mogelijkheden die er waren veel is gedaan om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren.

Adhin stelt dat zoveel factoren van invloed zijn op goed presteren van leerlingen op school. De huiselijke situatie, geweld thuis en andere problemen dienen ook te worden aangepakt voor betere resultaten. Hij is er blij mee dat verschillende organisaties zich ingezet hebben om leerkrachten en leerlingen te stimuleren. In verschillende delen van het land zijn er motivatiebijeenkomsten geweest. Hij hoopt dat alle inspanningen weerspiegeld zullen worden in het uiteindelijke slagingspercentage.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May