Openbare Werken plant werkzaamheden te Kabalebo
15 Jul 2014, 20:00
foto
Districtscommissaris Armand Jurel is met het team van Openbare Werken in het veld. (Foto: BIC Kabalebo)


Een team van het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft bij een werkbezoek aan Kabalebo een inventarisatie gemaakt van de projecten die in het ressort uitgevoerd moeten worden.

De weg naar Sandlanding, de Christine Simonweg, zal in dit kader in een goede conditie gebracht worden. Er zullen duikers geplaatst worden bij de kreek waar nu nog een houten brug staat. Hierdoor kan de weg verhoogd worden en lopen de bewoners niet meer het risico dat de weg geheel onder water zal lopen in de regentijd.

Ook de elektrificatie van dit gebied zal ter hand worden genomen. De bewoners van Sandlanding, onder andere Trio’s uit het dorp Kwamalasemutu, die al jaren wonen in dit dorp, ontberen reeds 16 jaren deze nutsvoorziening. Er zijn plannen om het dorp te voorzien van leidingwater. Tot nog toe wordt er gebruik gemaakt van regenwater en het water uit de rivier.

Het betegelen van de weg van Apoera naar Washabo vanaf de haven van Apoera tot en met Hoglanding (het einde van Washabo), behoort ook tot de plannen. Met de uitvoering van deze projecten zal er ingespeeld worden op enkele van de meest dringende behoeften van de burgers te Kabalebo, zegt het BIC Kabalebo
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May