Scholenquiz te Washabo in aanloop naar landelijke toets
15 Jul 2014, 18:00
foto
Districtscommissaris Armand Jurel spreekt de deelnemers aan de scholenquiz toe. (Foto: BIC Kabalebo)


Leerlingen van het zesde leerjaar van de openbare school Apoera hebben het bij de derde scholenquiz van Kabalebo, opgenomen tegen hun collegae van de St. Thomas Moreschool van Washabo. Er waren twee ronden waarin de deelnemers elk een vraag moesten beantwoorden. Na een gelijkopgaande strijd kwam de St. Thomas Moreschool afgelopen weekend als winnaar uit de bus.

De quiz behandelde vragen uit de leerstof van de vakken Algemene Taalkennis, Hoofdrekenen, Aardrijkskunde, Geschiedenis en Natuuronderwijs. Deze onderwerpen komen bij de schooltoets voor zesde klassers aan de orde. Deze selectietoets begint landelijk op 16 juli en duurt tot en met vrijdag.

De scholenquiz moet de kinderen helpen een goed resultaat te behalen bij de selectietoets. Districtscommissaris Armand Jurel sprak de leerlingen toe en wenste hen succes. “Wij zijn allen verantwoordelijk voor onze eigen toekomst. We moeten geloof hebben in onze eigen kunnen en steeds het positieve nastreven,” zei hij. Hij moedigde ook de leerkrachten aan door te gaan met het goede werk dat zij verzetten in Kabalebo, meldt het BIC Kabalebo
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May