Vrijspraak in berovingszaak en veroordeling voor drugsbezit
15 Jul 2014, 04:00
foto


Rechter Danielle Karamatali heeft op de rechtszitting maandag de 28-jarige verdachte vrijgesproken van beroving. De rechter voerde aan dat er onvoldoende bewijs is geleverd. Voor het overtreden van de Wet op Verdovende Middelen is de man gevonnist tot een celstraf van twaalf maanden, waarvan zes voorwaardelijk en een geldboete van SRD 1000 of een hechtenis van een maand.

Bij zijn aanhouding had de veroordeelde 1060 gram marihuana in zijn bezit. Hij beweerde dat hij de drugs voor SRD 300 had gekocht. De man werd ervan verdacht een beroving gepleegd te hebben in de goudmijn Villa Brasil in het district Brokopondo. Twee winkeliers werden beroofd van geld, ruw goud, mobiele telefoons en andere goederen. Dit gebeurde op 10 december 2012, maar de veroordeelde werd pas in januari 2014 aangehouden.

Een medeverdachte in deze zaak had eerder bezwarende verklaringen tegen hem afgelegd bij de politie. Daarna kwam hij terug op zijn verklaringen en beweerde dat hij eerder onder druk was gezet, waardoor hij een willekeurig iemand op de fotocollage aanwees. Hierdoor had de vervolging niet voldoende bewijzen. Een andere medeverdachte kon niet met alle zekerheid aangeven dat het om de veroordeelde ging.
Het Openbaar Ministerie achtte de beroving bewezen en eiste zes jaar onvoorwaardelijk in deze zaak.
De man heeft eerder een straf van zes jaar voor een soortgelijk delict uitgezeten.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May