'Arge-fans' in STVS WK-Dorp in tranen na verlies
13 Jul 2014, 22:30
foto
Duitse fans joelen de 'Arge-fans' in het STVS WK-Dorp uit. (Foto: René Gompers)


Ongeloof, stilte en tranen bij de fans van ‘Arge’ terwijl de ‘Doisries’ joelen van blijdschap. Duitsland is voor de vierde keer wereldkampioen geworden en nog er bij in Zuid-Amerika. De ‘krakers’ van Argentinië waren massaal getogen naar het STVS WK-Dorp aan de Letitia Vriesdelaan. Blauw en wit leek de dresscode te zijn. Bij het doelpunt aan het einde van de tweede verlenging manifesteerde zich het groot aantal Duitse fans dat zich tussen het ‘Arge’ volk bevond.

Het omgebouwde hoofdkwartier van de Surinaamse Voetbalbond was bomvol. Het terras was door bezoekers goed gevuld en de parkeerplaats van het André Kamperveenstadion was bezet door fans die de finale op een groot scherm volgden. De enkele fans van Duitsland vielen direct op door hun vlaggetjes en rood-geel-zwart tenue. “Messi, san ye du?!” schreeuwde een vrouw terwijl ze haar hoofd vasthield toen het einde in zicht was. Nadat de wedstrijd werd afgefloten bleken er nog meer Duitse fans aanwezig te zijn. “Hup hup Duitsland. Wereldkampioen!” Vele ‘Arge’ fans bleven als aan de grond genageld op het parkeerterrein zitten terwijl de Duitse fans hen huppelend en springend hebben uitgejoeld. “Saang, a beker e tan na Europa yongu!” riep een jongeman verbouwereerd terwijl hij de Argentijnse vlag naast zich liet vallen.

Een tazzaband en een trompettist luidden het geplande feest in. De fans van Argentinië hadden maar weinig zin in. Met stevige brasa’s voor troost, tranen wegpinkend en ‘gebroken’ zittend werd nog gekeken naar de uitreiking van de beker. De tazzagroep ging in de volgende versnelling. Langzaam kwam het feestje op gang. De ‘Arge-fans' en de ‘Doisries’ gingen op den duur samen bewegen op het ritme van de tazza, terwijl de Duitsers in Brazilië de wereldbeker omhoog tilden en kusten.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May