Wegwijzer voor jeugd vernoemd naar wijlen Tanja Pinas
14 Jul 2014, 10:00
foto



De nieuwe wegwijzer voor jongeren is vernoemd naar wijlen Tanja Tamara Pinas, prominent lid van de eerste Jongerenwerkgroep van het Onderdirectoraat Jeugdcentra van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Zij heeft een enorme bijdrage geleverd bij het tot stand brengen en finaliseren van de eerste uitgave in 2006. De wegwijzer bevat informatie over instanties waar jongeren terecht kunnen voor hulp- en dienstverlening, informatie over onderwijs- en beroepsmogelijkheden die in Suriname zijn.

De launch van de 'Tanja Tamara Wegwijzer voor de Jeugd' vond zaterdag plaats in Ballroom Torarica, meldt Sport- en Jeugdzaken. In verband met World Population Day heeft het Onderdirectoraat Jeugdcentra in samenwerking met de Jongerenwerkgroep de UNFPA de hernieuwde versie uitgegeven. Ook werd er informatie verschaft over onder andere stichting Tana, stichting Matoekoe, Platform van Buurtorganisatie, jeugdambassadeurs en de Millennium Development Goals.

Het principe achter World Population Day is dat elk mens vrij geboren is met gelijke waarden en rechten en zo ook gelijke kansen en op zo een dag worden we allen herinnerd aan dit principe. Het thema is ‘Investing in Young People’. Volgens minister Ismanto Adna gaat het om acties ondernemen in de bewustwording, gezondheid, onderwijs, werkgelegenheid, preventieve acties tegen scholierenmoederschap en betrokkenheid van de jeugd bij besluitvorming. Minister Adna heeft het eerste boekje overhandigd aan de moeder van Tanya.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May