Dc Nickerie moet probleem loslopend vee gauw oplossen
13 Jul 2014, 08:00
foto
Districtscommissaris van Nickerie Wedperkash Joeloemsingh


Districtscommissaris (dc) Wedperkash Joeloemsing moet binnen korte termijn het probleem van loslopend vee in Nickerie oplossen. Rijstboeren die zich hebben verenigd in de Agro Coöperatie Uitbreiding Henar 1 en 2 hebben met een petitie de dc gemeld dat ze last hebben van loslopend vee. Ruim 28 rijstboeren hebben de petitie getekend en die overhandigd met de hoop op een spoedige oplossing.

Het is ook bekend aan wie het vee toebehoort. De eigenaar van het vee weigert om op te treden en heeft de rijstboeren bedreigd, zegt een van de rijstboeren tevens woordvoerder van de groep, Chaito Adhin. “Hij heeft gezegd dat hij verdelgingsmiddelen in de aanplant gaat verspreiden of het water uit de velden zal laten lopen”, zegt Adhin.

De groep heeft reeds eerder klachten ingediend op het politiebureau in het ressort Henar, echter zonder resultaat. Afgelopen weekend hebben de boeren voor het laatst de klachten gedeponeerd op het politiebureau. De politie had geen vervoer om uit te rukken. Nu het probleem op het bord van de districtscommissaris is gezet, verwachten de boeren dat er gauw een oplossing komt.

ASP
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May