EBGS Baling Sula school derde keer kampioen scholenquiz
12 Jul 2014, 01:00
foto
De EGBS Baling Sula-school met de eerste prijs. Links zesde klas leerkracht Remy Amimba. (Foto: Zuleima Deugdzaam)


De EBGS Baling Sula school is driemaal met de hoofdprijs van de scholenquiz ervan door gegaan. De school kreeg SRD 3000 en de leerlingen elk SRD 100. Deze scholenquiz is dit jaar voor de derde keer gehouden door Rosebel Gold Mine (RGM) in samenwerking met JCI-leden en het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling. Deze activiteit werd vrijdag gehouden in de recreatiezaal van Klaaskreek. Deze quiz is bestemd voor kinderen van de vijfde en zesde klas van de Glo-scholen in Brokopondo.

Zesde klas leerkracht van de EBGS Baling Sula school, Remy Amimba, legt uit wat het geheim is. “Wij proberen zoveel mogelijk het schoolprogramma af te ronden en dan de leerstof van klasse 4 tot en met klasse 6 te herhalen. En steeds weer in herhaling treden”. In de maand mei is deze school gestart met de voorbereidingen. Alleen de zesdeklassers hebben meegedaan omdat het ook een stimulans is naar de toets toe.

Edwin Noordzee, JCI-senator, zegt dat de RGM met het initiatief is gekomen omdat de kinderen van Brokopondo bijgeschaafd moeten worden in kennis van de schoolvakken en hun algemene ontwikkeling. De voorbereiding naar de quiz toe ligt in handen van de JCI-leden terwijl RGM de logistieke zaken in orde moet maken en het ministerie zorgt voor de locatie. De vooruitgang die Noordzee heeft geconstateerd, is dat de kinderen meer studeren omdat ze willen winnen en nu durven ze meer te praten. De volgende keer wil hij dat alle Glo-scholen van Brokopondo meedoen, want Du Watra en Sarakreek hebben niet kunnen participeren vanwege de slechte oversteekfaciliteiten op het stuwmeer.

Drie maanden terug zijn de JCI-leden begonnen om de leerlingen te trainen. De kinderen werden getoetst in de onderdelen: Aardrijkskunde, Geschiedenis, Natuurkunde, Algemene kennis, Rekenen en Nederlands. De voorronde is gehouden in Brokopondo Centrum waaraan veertien scholen hebben meegedaan. Acht zijn overgegaan naar de finale. De finale werd vrijdag gehouden in Klaaskreek. O.S. Victoria eindigde op de tweede plaats. De school ontving SRD 1500 en elke leerling kreeg SRD 50.

Zuleima Deugdzaam
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May