Geen dwangsom en geen bouwvergunning voor Chiragally
12 Jul 2014, 00:00
foto


De rechter in kort geding heeft vrijdag de Staat in het gelijk gesteld ten koste van ondernemer Oemar Chiragally. Waar de ondernemer in een eerdere rechtszaak alle gelijk aan zijn kant kreeg en de overheid hem een ingetrokken terrein moest teruggeven op straffe van een dwangsom binnen twee dagen van SRD 50 miljoen, heeft de rechter nu anders beslist.

Chiragally krijgt de SRD 50 miljoen niet, ondanks de overheid later dan twee dagen het terrein terug gaf aan de ondernemer. Chiragally maakte toen weer een kort geding aanhangig, eiste de SRD 50 miljoen en ook dat de overheid hem toestemming verleende om het terrein te gebruiken voor bebouwing.
Alle eisen van de ondernemer zijn vrijdag afgewezen. Chiragally zegt aan Starnieuws nog altijd te geloven in een rechtsstaat en zal dan ook in hoger beroep gaan tegen dit vonnis. Volgens hem betekent dit nu dat hij opnieuw een bestemmingswijziging voor het terrein moet aanvragen. “Maar in heel dat gebied kan niet aan landbouw worden gedaan zoals de overheid dat wil. Daarvoor is het terrein niet geschikt”, zegt Chiragally.

De ondernemer had gemeend het terrein dat aan de oostzijde ligt van de Nieuw Charlesburgweg met een grootte van 28,97 hectare te gebruiken voor het opzetten van ruim 100 woningen. In het eerdere vonnis had de rechter de Staat Suriname verboden de ondernemer te hinderen het project te ontwikkelen, de intrekking van het terrein ongedaan te maken en binnen twee dagen de intrekkingsbeschikking terug te nemen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May