Presidentiële delegatie naar BRICS-summit in Brazilië
11 Jul 2014, 01:00
foto


President Desi Bouterse zal aan het hoofd van een delegatie van 14 tot 16 juli de zesde summit van de BRICS-landen bijwonen in Brazilië. De leiders van de vijf BRICS-landen Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika zullen belangrijke besluiten nemen tijdens deze topbijeenkomst. Ook leiders van Zuid-Amerika en ministers van Financiën, Handel, governors van Centrale Banken en andere toppers zullen participeren in diverse bijeenkomsten. De BRICS-landen willen een ontwikkelingsbank oprichten. Er wordt een speciale sessie gehouden met de leiders van Zuid-Amerika tijdens de summit, waarvoor president Bouterse is uitgenodigd.

De ontwikkelingsbank is bedoeld voor financiering van duurzame projecten en infrastructuur. Er zal ook een fonds gecreëerd worden om de lidlanden te helpen indien zij problemen zullen ondervinden met hun betalingsbalans. De BRICS-landen willen op de summit een krachtige boodschap geven waarin zij tonen bereid te zijn de samenwerking te verdiepen en te versterken.

Tijdens de bijeenkomst zal een overeenkomst getekend worden voor de oprichting van de ontwikkelingsbank. Ook andere landen en multilaterale instellingen zullen deel kunnen nemen in de ontwikkelingsbank, onder de voorwaarden die gesteld worden door de vijf BRICS-landen. Het bereiken van de Millenniumdoelen van de Verenigde Naties staat ook centraal op de agenda. De summit wordt één dag na de finale van het WK-Voetbal gehouden in Fortaleza.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May