Noodhulp voor getroffen gezinnen Moengo
10 Jul 2014, 02:00
foto


De door brand getroffen gezinnen in Moengo hebben noodhulp gehad in de vorm van voedselpakketten en geld. Negen gezinnen in de Burnsideweg hebben schade geleden door de rode haan. Al zo’n drie weken hebben zij onderdak gehad in het appartementencomplex van het Ronnie Brunswijk Stadion.

De hulp komt van de overheid, in deze het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). Er is gekozen voor dezelfde vorm van hulp als toen bij de brand te Winti Wai. Jimmy Ajintoena heeft het ministerie van Sozavo bij de noodhulp verstrekking vertegenwoordigd.

Het gaat om de meest acute hulp die het departement biedt. “Het is ter verzachting van het leed,” zegt Ajintoena. Naast voedselpakketten heeft elk getroffen gezin SRD 1000 ontvangen. Het ministerie van Sozavo heeft intussen opmetingen gedaan op het terrein waar de woningen stonden. Er wordt nagegaan in welke mate er hulp kan worden geboden, merkt onderdirecteur Ettiré Patra op. “In deze gaat het meer om weer een dak boven het hoofd van de getroffenen op te zetten.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May