Dc Jiawan: ‘Districtscommissariaat is onafhankelijk apparaat’
10 Jul 2014, 06:00
foto
Districtscommissaris Ravin Jiawan


Het districtscommissariaat is een onafhankelijk orgaan. Hij behartigt de belangen van burgers van het heel district ongeacht hun politieke kleur. Zo laat districtscommissaris (dc) Ravin Jiawan van Saramacca zich uit tegenover Starnieuws.

Dinsdag werd bekend dat parlementariër Frits Moesafierhoesein (MC/NDP) een eenmansfractie wil vormen. In deze kwestie is de naam van het commissariaat genoemd. Jiawan zegt dat de politiek hem daar heeft geplaatst, maar dat hij geen partij is in deze, omdat de dc zich neutraal moet opstellen. “Het bestuurlijke is weer een ander deel van het verhaal. Een dc legt de ambtseed af en kan niet partijdig zijn. Een dc dient het belang van een ieder in het district te behartigen en moet rechtvaardig zijn”, legt Jiawan uit.

Badresein Sital vraagt zich af hoe het districtscommissariaat onafhankelijk kan zijn. Volgens hem is de dc altijd politiek gelieerd. “Dit is één van zijn taken, want rr- en dr-leden worden toch gekozen en de dc moet toch met hen werken? Het blijft een politieke aangelegenheid”, deelt Sital mee aan Starnieuws.

Moesafierhoesein had aan NDP-fractieleider Ricardo Panka meegedeeld dat hij een eenmansfractie zal vormen in het parlement. Tijdens een spoedvergadering van de subafdelingsbesturen en leidinggevenden van NDP Saramacca is deze kwestie zondag besproken. Uit die bijeenkomst is een verklaring van deze partijstructuren voortgevloeid. Moesafierhoesein zei eerder aan Starnieuws dat hij vrijdag een definitief besluit zal nemen.

Het NDP-assembleelid stelt dat de structuren van de partij samen met hem vier jaar lang hard hebben gewerkt in Saramacca. Zij zijn het er niet mee eens dat voorzitter Desi Bouterse ineens met Robby Malhoe op de proppen is gekomen om coördinator te worden van Saramacca. Sital is voor hen de coördinator. Bouterse had tijdens een vergadering beide partijen 'on hold' gezet. De oplossing van Bouterse blijkt niet te werken.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May