Geen 'WK-fatu' voor veel Braziliaanse fans
09 Jul 2014, 01:00
foto
Duitse fans zijn blij met de enorme overwinning van Duitsland. (Foto: Raoul Lith)


Braziliaanse fans wisten dat het moeilijk zou worden tegen Duitsland, maar in hun stoutste dromen konden zij niet vermoeden dat hun favoriet een historische nederlaag in alle opzichten zou lijden in de semi-finale. Bij het tweede doelpunt van Duitsland werd het stil op het terrein naast Shell Lelydorp, waar voetballiefhebbers uit de omgeving de 'WK-fatu' meemaken.

Het was een drukte van belang bij de 'hot spot'. Vooral de Braziliaanse fans waren in de meerderheid en er overtuigd van dat de 'copa del mundo' door de 'gele kanaries' veroverd zou worden. Bij het tweede doelpunt van Duitsland tegen Brazilië werden de fans stil. Maar toen in korte tijd vier doelpunten vielen, wisten ze niet hoe ze het hadden. Met een 5-0 achterstand bij de rust, was de wedstrijd beslist. Supporters van de verschillende teams trakteerden elkaar vanaf de rustperiode. Het was al duidelijk dat de achterstand niet meer in te lopen was. “Er moet een wonder gebeuren. En als dat zo is drink ik vanaf vandaag alleen maar water”, grapte een supporter.

Initiatiefnemer van dit evenement op Lelydorp, Raveen Ramtahalsingh, zegt aan Starnieuws dat sinds het begin van het toernooi de Braziliaanse fans in de meerderheid waren. Die worden gevolgd door de Oranje supporters en op de derde plaats heb je dan de fans van Argentinië. “Maar Duitsland dat vandaag voetballes heeft gegeven was sowieso in de top 4”, lacht Ramtahalsing. Aan de verkoop kon hij ook merken dat de sfeer heel anders was dan tot nu toe. “Normaliter als er wordt gescoord door favoriete teams, gaat het heel goed met de bar. Niet dat het vandaag slecht is gegaan hoor, ” lacht hij.

Jerry die een fan van Brazilië is, zegt dat hij graag zijn team tegen Argentinië in de finale zag spelen. “Jammer dat gaat niet meer kunnen. Maar het staat wel vast dat we tegen de wereldkampioen hebben gevoetbald”. Dennis wappert met een vlag van Duitsland en zegt dat hij een van de weinigen is die sinds de eerste dag voorspeld heeft dat Duitsland kampioen wordt. “A no dat mi no wan mek den Arge fans wraak yere. Ma Duitsland o gi den fon fon if den o doro”.

Raoul Lith
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May