191 panden hebben schade opgelopen in Nickerie
08 Jul 2014, 05:00
foto


Districtscommissaris (dc) Wedprekash Joeloemsingh zegt dat het aantal panden dat schade heeft geleden door de rukwinden zondag, opgelopen is naar 191. De brandweer, Openbare Werken (OW) en Regionale Ontwikkeling (RO) hebben de daken waar mogelijk kunnen repareren. Vanaf vandaag zal het technisch personeel van OW en RO ingezet worden om de behoeftigen te ondersteunen.

De dc zegt aan Starnieuws dat de overheid zal inkomen met materiaal nadat alles geïnventariseerd is. De mogelijkheid wordt bekeken om aannemers in te zetten. "Het is een zware klap voor de mensen, we zullen hen moeten bijstaan", zegt de dc. Voor de voertuigen die beschadigd zijn, zegt de dc dat eigenaren via het Waarborgfonds hun claim kunnen indienen. Joeloemsingh doet een oproep aan eenieder om de panden te verzekeren. Van de 191 panden zijn slechts drie verzekerd.

Regering volgt zaak op de voet
De regering volgt de situatie in de door rukwinden getroffen gebieden op de voet. Dit zegt vicepresident Robert Ameerali aan Ala-D Media. “Als regering doen we er alles aan zodat de situatie in dit rampgebied wordt genormaliseerd”, zegt hij. We zijn in nauw overleg met dc Joeloemsingh van Nickerie. Hij heeft ook aangegeven dat nu alles onder controle is”.

Naast de materiële schade heeft één persoon het leven gelaten, terwijl vier mensen letsels hebben opgelopen. Volgens Ameerali heeft de dc reeds een inventarisatielijst opgemaakt en opgestuurd naar de regering. Er is ook al een plan van aanpak in uitvoering om te komen tot normalisatie zegt de vp. In de loop van de dag zullen alle stukken door de dc worden opgestuurd naar de regering. Ameraali zegt dat de schade nog niet in geld kan worden uitgedrukt. De begroting wordt ook opgemaakt en hij verwacht vandaag de cijfers te hebben. Vast staat dat de regering hulp biedt.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May