Scholieren kunnen zich opgeven voor vakantiejob
07 Jul 2014, 10:00
foto


Schoolgaande jongeren tussen 15 en 25 jaar kunnen zich in Paramaribo en de districten aanmelden voor een vakantiejob. Het Onderdirectoraat Jeugdcentra van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken is begonnen met de registratie voor het project Vakantiewerkgelegenheid.

Elk jaar worden scholieren in de gelegenheid gesteld om mee te doen aan het project Zinvolle vrijetijdsbesteding. Vorig jaar zijn landelijk 850 jongeren aan een vakantiejob geholpen. Wie een vakantiejob wil hebben, moet zich persoonlijk aanmelden met de studentenpas of schoolverklaring en een kopie van de id-kaart.

Dit project wordt uitgevoerd samen met overheidsinstanties, buurtorganisaties, particuliere bedrijven, bejaardentehuizen en kindertehuizen. Sport- en Jeugdzaken zegt met dit project schoolgaande jongeren de mogelijkheid te bieden om een job te hebben en zo een bijdrage te leveren bij de aanschaf van schoolbenodigdheden. Scholieren krijgen zo ook een kans om zich te oriënteren op het arbeidsveld.
Aan het project is er ook een sociaal aspect verbonden, waarbij de jongeren die het vorige jaar hebben gewerkt weer een bezoekje brengen aan de tehuizen waar zij tewerkgesteld waren.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May