Geen verkoop sterke drank bij evenementen Para
07 Jul 2014, 06:00
foto
Het publiek doet ethousiast mee aan de zumbathon. (Foto: BIC Para)


Wie een openbaar evenement in het district Para wil houden, zal geen vergunning meer krijgen voor verkoop van sterke drank (gedistilleerd). Er mag wel sterke drank bij een openbare vermakelijkheid geschonken worden, maar deze zal niet verkocht mogen worden bij de bars tijdens evenementen. Alcoholhoudende dranken, zoals bier, mogen wel volgens afgesproken regels worden verkocht bij activiteiten in het district.

Dit besluit werd zondag door Marvin Moesan, coördinator van het Burger Informatie centrum Para, meegedeeld tijdens de minibeurs voor het bevorderen van een gezonde leefstijl. Met het oog op de komende vakantiedrukte op de recreatieoorden is dit besluit genomen. Para wil hiermee bewerkstelligen dat er geen dronken bestuurders achter het stuur plaatsnemen en dat de orde op de oorden niet verstoord wordt. Met de eigenaren van kreek- en rivieroorden zal afgesproken worden bepaalde dagen helemaal alcoholvrij te houden.

Para heeft tijdens de gezondheidsbeurs voorlichting gegeven over het belang van preventie bij niet overdraagbare chronische ziekten. Het ministerie van Volksgezondheid heeft een Health Promotion Tour uitgezet voor de districten. Para heeft als slogan 'Gezond eten en bewegen is ons streven'. De maatregelen en burgerparticipatie moeten leiden tot het bevorderen van de gezondheid.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May